Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 370/320 + avg

Lettuce Funk

Funk, Jazz, Soul

Har du ikke hørt om Lettuce? Da har du masse fin musikk i vente! Og om du har hørt dem, er du antagelig alt på vei på vei til å bestille billetter.

Lettuce sprenger omtrent alt som heter båser, og har selv prøvd å beskrive musikken sin som funk/jazz/soul/jam/psychedelic/hip-hop/avant-garde/experimental. Det er vel riktig nok, men gir egentlig ikke et fullgodt bilde av hvor mektig, variert og rikt dette låter. Bandet ble startet alt i 1992, av talentfulle folk som fant sammen ved Berklee College Of Music i Boston. Den gangen skal de ha vært inspirert av blant annet Herbie Hancock, Earth, Wind and Fire og Tower of Power.

Og jammen er funky – som et rytmisk fyrverkeri toppet med lekre blåsere og keyboards. De debuterte på plate med Outta Here in 2002, fulgt opp med et live-album fra Tokyo året etter. Til sammen har det blitt seks studioalbum, med den sterke ”Elevate” som den nyeste. Lettuce

– Dette albumet sprenger definitivt grenser for oss, sier komponisten og perkusjonisten Adam Deitch, – Vi ønsket å fortsette å utforske funk og hip hop-beats, og skrive melodier som passet til. Resultatet har fått kritikere til å trekke sammenligninger med både Pink Floyd, Grateful Dead, Eno og Miles Davis, i tillegg til Prince.

Lettuce består av:

  • Adam Deitch(Trommer og perkusjon)
  • Adam “Shmeeans” Smirnoff (gitar)
  • Erick “Jesus” Coomes (bass)
  • Ryan Zoidis (saxofoner, Korg X-911),
  • Eric “Benny” Bloom (trompet, horn)
  • Nigel Hall: (vokal, Hammond B-3, Rhodes, clavinet, keyboards)

Hvordan Lettuce fikk navnet sitt? Fra den gangen de gikk rundt til lokale spillesteder og sa: ”Let us play!”

Dette er bandets første opptreden i Norge.