Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

HEIDI SKJERVE QUINTET

ESPEN REINERTSEN - saksofon/bassklarinett
ERLEND SLETTEVOLL - piano
RUNE NERGAARD - bass
GARD NILSEN - trommer
HEIDI SKJERVE - vokal
-
Heidi Skjerve er en unge og veldig lovende vokalist og med egen kvintett fyller hun Belleville med vellklang den siste uke klubben holder åpent.
Heidi Skjerve Quintet føyer seg pent inn i rekken av band med utspring fra jazzlinja i Trondheim. Kvintetten er et spennende knippe unge musikere som alle har rukket å utmerke seg på den norske jazzscenen i ulike band, bl.a.: The Core, Puma,Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices. Flere av musikerne er også belønnet med band- og solistpriser i inn- og utland.
Om musikken:
Kvintetten spiller kun egne låter, med stor uttrykksvariasjon, hvor vi forsøker å forene det kjente med det ukjente, pop og mainstream jazz i skjønn forening med eksperimentell impro, eller plassere tekstlige og musikalske klisjéer i en uvant sammenheng. Inspirasjonskildene finnes i alt fra Nick Drake og Tom Waits til jazzens eviggrønne standardlåter. I tekstene finnes også et spenn fra Heidis egne umiddelbare ”øyeblikkspoesi”, til livsvisdom fra 18-1900-tallspoeter som: Christina Rossetti, Guillaume Appolinaire og Percy Bysshe Shelley.
Heidi Skjerve Quintet gav ut det kritikerroste debutalbumet ”Coming Home” på den norske jazzlabelen Curling Legs i mars 2006.
Adresseavisens Trygve Lundemo beskriver musikken slik:
"Endelig slår Heidi Skjerve ut i full blomst - som en av landets mest spennende, unge jazzvokalister.(...) «Coming Home» er en kraftdemonstrasjon av en debut. Hun har selv skrevet all musikken og mer enn halvparten av de elleve tekstene, og hun har gjort det med stor innsikt i samspillet mellom ord og tone. «Coming Home» er dessuten et album med stor spennvidde. Enkelte sanger har pop-appell, andre er skeive, skjøre og lavmælte. Noen er også utadvendte, åpne og nærmer seg mainstream-jazzen. Stemmen hennes har den samme spennvidden, fra det mørke og skurrende til det lyse og myke. Bandet, som består av folk fra jazzlinje-miljøet, følger henne fint gjennom de skiftende stemningene, og Espen Reinertsen bidrar til et særpreget lydbilde med bassklarinett, fløyte og tenorsaksofon.” Terningkast FEM - Adresseavisen 28.mars 2006.
"Det tar bara några sekunder för lyssnaren att förnimma att här kommer något extra, något tveklöst och uttrykksfullt. (...) Fin sångerska, fina musikanter och för varja ny lyssning kommer något till. Krävande och givande bekantskaper."
-Bertil Sundin, OJ (Om Jazz/ Orkester Journalen)
Med sin CD-debut, "Coming Home", tar hun øyeblikkelig plass i den norske elitedivisjonen når det gjelder jazzvokalister. Det betyr i samme slengen at vi snakker om meget høy klasse også målt med internasjonale ører. (...) "Coming Home" er en vidunderlig musikalsk manifestasjon. –Puls 1.mars 2006.
Vi har venta på platedebuten til Heidi Skjerve. Denne veka kom endeleg albumet «Coming Home», ein debut det var verd å vente på. (...) Eit høgdepunkt er «Subway Song», der Skjerve ikkje går av vegen for små musikalske lån, i eit groovy jazznummer. Espen Reinertsen på klarinett, fløyte og saksofon, Erlend Slettevoll på piano, Roger Arntzen på bass, og Truls Rønning på trommer, utgjer resten av den glimrande kvintetten, på dette tvers gjennom utsøkte albumet." - Dagsavisen 5.mars 2006.
"Heidi Skjerve Quintet er en rutinert gjeng med gode musikere. Det setter sitt preg på plata "Coming Home". (...) Alt det gode samspillet blir bundet vakkert sammen av vokalen og tekstene til Heidi Skjerve." ”Magisk øyeblikk: Erlend Slettevolls Rhodes-pianosolo på Hush Now” - Musikk - Kultur (MFO-bladet) nr4, 2006.
”Med stil, fylde og sikkerhet leder den varme stemmen til Heidi Skjerve oss gjennom tre jazzete kvarter på debutalbumet Coming Home. (…) Framfor alt framføres samtlige tekster med stor innlevelse og personlig engasjement.” –Opdalingen 7. mars 2006
"Her er Heidi Skjerve, nok et skudd på stammen fra Karin Krogh og Radka Toneff. Hun synger så musikalsk og flott at det er en fryd. Hennes stemme er klokkeren, men likevel med så mye luft og varme at det gjør godt å høre en kald marskveld." – Østlendingen