Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

INGEBRIGT FLATEN QUINTET

OLA KVERNBERG - fiolin
DAVE REMPIS - saksofoner
JEFF PARKER - gitar
FRANK ROSALY - trommer
INGEBRIGT HÅKER FLATEN - bass/elektronikk

-

En av våre desidert fremste musikere, Ingebrigt Flaten flyttet til Chicago i fjor, for å ta del i det spennende musikkmiljøet der. Med seg tok han med seg kvintetten og returnerte med med ny besetning og nytt materiale. Med på laget har han fremdeles Ola Kvernberg men nytt av året er de tre amerikanske musikerne i Ingebrigt Håker Flaten Quintet. Fremdeles med musikken er i hovedsak skrevet av Ingebrigt Håker Flaten, ved siden av fri-improvisasjon. Resultatet er en dynamisk blanding av jazz, rock og impro, med et utgangspunkt i melodiske komposisjoner. Vi gleder oss.
Da Flaten ble tildelt den prestisjefylte ”Vitalprisen” på Kongsberg Jazzfestival i 2004 ga dette grunnlaget for IHF-kvintett. Flaten ble invitert til å sette sammen sitt eget band for samme festival året etter, og returnerte med en kvintett som foruten seg selv bestod av Klaus Holm, Ola Kvernberg, Fredrik Rundqvist og Anders Hana. Kvintetten gjorde en omfattende turne og slapp albumet "Quintet" i mai i fjor. De fikk fram gullpennen hos kritikerne for både albumet og konsertene, men bandleder Flaten har flyttet til Chicago, og skiftet besetning, - nye musikere, men med samme instrumentering, og samme bunnsolide kvalitet. Ola Kvernberg er fortsatt med på fiolin, men nå er Jeff Parker (Tortoise, Nicholas Payton, Ken Vandermark +++)med på gitar, Dave Rempis (Bl.a. Ken Vandermark (Vandermark Five & Crises Ensemble), Axel Dörner, Michael Zerang +++) på saksofoner, og Frank Rosaly (bl.a. Ken Vandermark (Crisis Ensemble), Jeb Bishop, Fred Lomberg Holm, Kent Kessler, The Rempis Percussion Quartet +++) på trommer. De tre er alle sentrale musikere i impro- /jazz-miljøet i Chicago/USA.
Inspirert av amerikansk og europeisk jazztradisjon, samtidsmusikk, rock og elektronisk musikk, samt med en stå-på-vilje uten sidestykke har Flaten allerede satt standarden for mange av landets yngre (og eldre) jazzmusikere. ?Med bandene Atomic, Scorch Trio, Element, The Thing, Free Fall, The Electrics, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz m.fl har han vært med å definere moderne europeisk jazz. Flere av bandene har fått solid internasjonal oppmerksomhet. Flaten har et svært personlig sound på både akustisk og elektrisk bass og har en imponerende merittliste, over 40 innspillinger med mange av stilskaperne innen samtidsjazzen. I løpet av de siste årene har han spilt med musikere som bl.a. Dave Libeman, Joe Lovano, Nils Petter Molvær, John Scofield, Bugge Wesseltoft, Mats Gustafson, Ken Vandermark, Tony Oxley, Joshua Redman, Paal Lytton, Chris Potter, og mange flere. Flaten er også første norske bassist med soloalbum, ”Double Bass” fra 2003.