Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:30
Billetter: 90/90 + avg

Jane Helen - slippfest!

Jane Helen har de siste 7 årene opparbeidet seg en solid fan-skare med knallhard jobbing og minneverdige liveshow. Høsten 2010 albumdebuterer bandet med den selvtitulerte langspilleren "Jane Helen".

I 2009 tok Jane Helen for alvor steget inn i rampelyset. Etter å ha blitt headhuntet av NRK og Dinamo deltok de i Melodi Grand Prix og kom helt til sistesjansen i Ålesund. De høstet mange lovord og etter at konkurransen var over hadde de fått vist seg frem for over en million nordmenn. Jane Helen har også blitt lagt merke til i utlandet. New York-baserte Breakthru Radio presenterer de beste bandene og musikerne fra byer over hele verden og i 2007 stod Oslo for tur. Jane Helen ble da plukket ut sammen med band som We, The White Birch og Katzenjammer. Jane Helen har i løpet av de siste 7 årene etablert seg i Oslos musikalske undergrunnsmiljø med sin melodiske rock. De har spilt inn flere demoer og i 2007 ble EPen ”huh!” utgitt på eget plateselskap og distribuert via Nobel Records. Bandet har spilt på det meste som finnes av rockescener og musikkonsepter i Oslo og i 2005 gikk de helt til norgesfinalen i musikkonkurransen The Global Battle Of The Bands.

Jane Helens lydbilde er preget av fengende temaer på gitar og bass som drives fram av energiske trommer og en intens og dramatisk vokal. Musikken balanserer hårfint mellom det klokkeklart vakre og sårbare, og et upolert, rått og brutalt uttrykk med generøse gitarsoloer som går rett i de nedre mageregioner. Musikken er dynamisk, intens og preget av kontraster. Strukturen er gjennomtenkt, men likevel uforutsigbar, noe som gir et spennende lydbilde.


Jane Helen består av:
Vokalist Christine Litlekalsøy, bassist Dordi Drønen, Sandra Cecil Ekhdal og Solveig Vaaland på gitar og Mona Wold som trakterer trompet i tillegg til trommene

www.nordicrecords.no/forside/artister/jane-helen

www.myspace.com/janehelen