Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:00
Billetter: 250 + avg

Talai & Mahmudiyan

Iransk tradisjonell musikk

Det er ingen overdrivelse å kalle Dariush Talai (1953) for en av de seneste tretti årenes mest profilerte – og lærde – utøvere på de iranske instrumentene «tar» og «setar». Utover å ha sine egne versjoner av de persiske repertoarene, «radif», spilt blant annet i verk som «Krig og fred» (2012), har han skrevet flere lærebøker om den iranske tradisjonelle musikken.

«Analysen av radif», som ble kåret til årets bok i 2015 i Iran, er et godt eksempel på hans omfattende studier.

Talai har studert på Universitetet i Teheran, Sorbonne i Paris og University of Washington-Seattle. I tillegg har han en doktorgrad i musikkvitenskap fra L'université Paris-Nanterre. I hans musikalske karriere finner man også en lang rekke samarbeid, ikke bare med de store mesterne innen iransk tradisjonell musikk, men også med europeiske så vel som amerikanske kunstnere som Maurice Béjart, Carolyn Carlson, Michel Portal.

At han skal besøke Norge i april, er med andre ord intet mindre enn en stor begivenhet.

KAVEH MAHMUDIYAN er en norsk-iransk perkusjonist, født i 1983, med slagverkinstrumentet tombak som hovedinstrument. Han har samarbeidet og spilt sammen med mange toneangivende musikere, komponister og vokalister både nasjonalt og internasjonalt.

Han har knyttet blitt høyt respektert for sin unike evne til å bringe ulike tonespråk og rytmer sammen.

Han har opptrådt i flere prestisjefulle og internasjonalt respekterte festivaler, så vel som konserter med toneangivende artister som blant annet den norske jazzartisten Bugge Wesseltoft, den verdenskjente iranske musikeren Hamid Motebassem et cetera.

Mahmudiyan jobber mest innenfor musikalske sjangere som jazz og iransk tradisjonell musikk, men komponerer også en del for tombak.