Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 125 + avg

Pymlico - Releasekonsert

Prog-rock, Fusion

«Nightscape» er det femte albumet til det norske instrumentale bandet Pymlico. Plata ble skrevet og innspilt over en periode på to år i kjølvannet av 2016-utgivelsen «Meeting Point». Bandets musikk har ofte blitt omtalt som en krysning av progressiv rock og fusion. Den nye plata følger denne trenden, men inkluderer også cinematiske teksturer og et mer moderne lydbilde. Plata består hovedsakelig av kortere låter med kjente låtstrukturer og bandet har latt seg inspirere av et bredt spekter av musikalske stilarter, inkludert popmusikk fra de siste tiår - men latt resultatet være instrumentalt.

Pymlico ble signert på «Apollon Records Prog» i 2016 for deres forrige utgivelse. «Nightscape» blir utgitt av selskapet på vinyl, CD og digitalt 5. oktober 2018.

Bandet ble startet som Arild Brøters soloprosjekt i 2009. Dette førte til tre albumutgivelser; Inspirations (2011), Directions (2012) og Guiding Light (2014). Platene ble produsert med en hel rekke gjestemusikere og fikk bra oppmerksomhet og gode tilbakemeldinger i det internasjonale progrockmiljøet. Med et stadig økene ønske om å fremføre musikken live, satte Arild sammen et mindre band for å kunne gjøre konserter - og dette utviklet seg til å bli det virkelige bandet Pymlico. Bandet gav ut EP-en «Studio Live» i 2015 og plata «Meeting Point» i 2016.

Pymlico har de siste årene spilt på flere festivaler i Skandinavia som «Slottsskogen Goes Progressive» i Gøteborg, «Artrock in the city park» i Lidköping, «Close To The Rain» i Bergen, «Haugaland Rock & Prog» i Haugesund og «Slabberaset» i Steinkjær. Bandet har varmet opp for italienske The Watch på John Dee og flere ganger delt scene med band som The Windmill, Panzerpappa, Magic Pie, Hasse Fröberg, Infringement og Gentle Knife.

  • Øyvind Brøter: Keyboards

  • Stephan Hvinden: Gitarer
  • Andreas Sao Engen: Gitarer
  • Axel Toreg Reite: Bass gitar / synth bass
  • Marie Færevaag: Saxofon / keyboards
  • Arild Brøter: Trommer
  • Oda Rydning: Perkusjon