Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 250/200 ink. avg

Vinterjazz: MARILYN MAZUR

Nils-Petter Molvær
Marilyn Mazur
Klavs Hovman
Krister Jonsson

Marilyn Mazur er et fyrverkeri av en perkusjonist og er en av Danmarks mest kjente og best likte musikere. Helt siden Miles Davis inviterte henne med på turné på 80-tallet, har Mazurs musikalske karriere vært en perlerekke av internasjonale høydepunkt. Først noen år på verdensturné med Miles, etterfulgt av samarbeid med Wayne Shorter, og senere som medlem av Jan Garbarek Group. Og i tillegg til det musikalske; Jazzpar prisen i 2001, flere Downbeat nominasjoner, Christain Braad Thomsens roste dokumentarfilm ?Queen of Percussion? og senest Telenors Kulturpris.
I januar i år kommer nok et høydepunkt: Marilyn Mazurs?s soloalbum ?Elixir? (ECM) med Jan Garbarek som gjestesolist.
Marilyn Mazur spiller poetisk og variert groovebassert musikk, full av energisk og dramatisk spilleglede. Hun nyter når musikken skifter mellom å være telepatisk følsom og voldsom og kraftfull, og bak slagverket vever hun fascinerende klanger og mystiske grooves. Det er intens og nærværende musikk, hvor kommunikasjonen og øyeblikkets inspirasjon er avgjørende for hvilken retning musikken går.

Marilyn har de siste årene konsentrert seg om sin egen musikk og forener i dag komposisjon med konserter verden over med de forskjellige ensemblene hun leder. Til Vinterjazz kommer hun med noen av sine nærmeste musikalske venner: den energiladede svenske gitaristen Krister Jonsson og bassisten Klavs Hovman, som samler bandet med solid bunn i kompet.

I tillegg har hun med seg vår egen trompetguru, Nils Petter Molvær. De fem er hver for seg i den absolutte eliten, både i Skandinavia og verden forøverig, og samlet er det bare å glede seg til et skandinavisk fyrverkeri på Cosmopolite.