Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 250/250 + avg

Amon Duul II

Da kan vi bekrefte at det blir konsert likevel. Billetter fra 19.06 er gyldige.

Amon Düül II ble startet allerede i 1968 og regnes for å være en av grunnleggerne av den tyske rockscenen, samt en essensiell inspirasjon for krautrockens videre utvikling utover 70-tallet. Opprinnelig het bandet kun Amon Düül, og omfattet en større gruppe musikere, kunstnere og andre frie sjeler preget av epokens kreative og livstilsmessige bevegelse.

Etterhvert som ambisjonene til de mer dedikerte musikerne i bandet steg på slutten av 60-tallet, ble de uten interne motforestillinger delt opp i en to enheter: Amon Düül I og Amon Düül II.

Mens de gjenværende i den opprinnelige konstellasjonen var lite opptatt av profesjonalitet og musikalske ferdigheter, og etter hvert hadde et dalende aktivitetsnivå, fortsatte Amon Düül II ferden mot nye høyder og ble snart Tysklands første etablerte navn på rockescenen utenfor hjemlandets grenser. Den fantastiske debuten "Phallus Dei" (som kuriøst nok betyr Guds penis) fra 1969 anses med rette for å være en milepæl innen tysk rock, og med den like briljante "Yeti" som fulgte året etter, fikk Amon Düül II sitt gjennombrudd også på det britiske markedet. På denne tiden forlot bassist Dave Anderson besetningen til fordel for en plass i Hawkwinds rekker, men bandet kunne notere seg nok en triumf med dobbeltalbumet "Tanz Der Lemminge" (1971), som den dag i dag regnes som deres ubestridte mesterverk, i godt selskap med utgivelser som "Wolf City" ('72) og "Vive La Trance" ('73). Med "Made In Germany" fra 1975 forsøkte de seg på en noe mer kommersiell tilnærming, men de fant snart tilbake til sine eksperimentelle røtter.


Fra begynnelsen av 80-tallet ble det stille rundt Amon Düül, mens medlemmene valgte å fokusere på solokarrierer og andre prosjekter, før de til stor begeistring fra fansen returnerte i full vigør med både nye utgivelser og nyutgivelser av de gamle klassikerne på 90-tallet.

Bandet fremstår i 2009 som like kompromissløse og utforskende i sitt uttrykk som noen gang, noe som forsikrer om at opptredenen 19. juni vil bli en forrykende live-opplevelse. Det er også litt av en imponerende besetning som entrer scenen på Cosmopolite denne kvelden:

Chris Karrer - Fiolin, gitar, saksofon, synth, vokal
John Weinzierl - Gitar, vokal
Renate Krotenschwanz - Vokal
Lothar Meid - Bass, vokal
Danny Fichelscher - Trommer
Jan Kahler - Perkusjon


www.amonduul.de

Support: Big Robot

Big Robot er et musikalsk kollektiv og bandets hovedkjerne består av Per Sjøberg og Ole Christensen. Tydelig inspirert av band som The Residents, Coil, Neu! og Kluster lager Big Robot lydbilder som lett får tankene til å sveve tilbake til den elektroniske musikkens gullalder. Musikken til Big Robot har vært forsøkt beskrevet som "avant-garde free-jazz meets industrial ambient", men bandet selv foretrekker å operere med den noe enklere betegnelsen "Cosmic Industrial".

På den første utgivelsen «Aquafit», som kom i juni på Karisma Records; har bandet med seg Joakim Langeland fra Oslo og den legendariske kult-skikkelsen Conrad Schnitzler (født Dusseldorf 1937), og Schnitzlers filosofi og kompromissløse uttrykk er byggesteinene i denne særdeles spennende utgivelsen. Schnitzler startet legendariske Zodiak club i 1969 og var et tidlig medlem av Tangerine Dream og grunnlegger av bandet Kluster. Siden den gang har han hatt en mangslungen og fascinerende solokarriere, og han er fortsatt i høyeste grad et navn å regne med når det gjelder banebrytende musikk.

9. september slippes allerede andre album på italienske TIBProd; «Big Robot & Conrad Schnitzler – Horror Odyssee». Denne gangen har de i tillegg til Schnitzler også med seg Kjetil Manheim, originalmedlem fra Mayhem, som i senere tid har gjort seg bemerket som noisemusiker og samarbeidet med blant andre Lasse Marhaug, Kjartan Slettemark og duoen Fe-Mail. Han blir også oppleve på scenen på Cosmopolite denne kvelden. En kuriositet i denne sammenhengen er at Conrad Schnitzler også bidro på Mayhem's viktige førstealbum "Deathcrush", en ubestridt klassiker innen black-metal-genren, med låta "Silvester Anfang".

www.myspace.com/cosmicindustrial