Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 150/150 + avg

Brasil Music Festival 2010

Program:

20.00 Latini
21.10 Pianorquestra
22.30 Yamandu Costa
23.45 Flávio Venturini

Yamandu Costa

Yamandu Costa ansees som en av Brasils fremste gitarister. Costa er født i Passo Fundo, Rio Grande do Sul i Brasil, og begynte å spille gitar da han var sju år, sammen med sin far, Algacir Costa, frontfigur i bandet Os Fronteiricos. Senere perfeksjonerte han teknikken sin hos Lucio Yanel, den argentinske virtuosen som på den tiden bodde i Brasil. Yamandu er en gitarist, komponist og arrangør som ikke begrenser seg til én stil. Han spiller 7- strengers gitar, og bruker sin teknikk i å utvikle en egen spillestil.

www.yamandu.com.br
www.myspace.com/yamanducosta

Flávio Venturini

Den kritikerroste brasilianske komponisten Flávio Venturini er en av de fremste representantene for musikkmiljøet fra provinsen Minas Gerais. Sammen med Milton Nascimento og andre sentrale brasilianske musikere, deltok Flávio i oppstarten av Clube da Esquina, en milepæl i brasiliansk populærmusikk på slutten av 60-tallet og inn på 70-tallet. Venturinis dristige arbeid blander elementer fra klassisk musikk, progressiv rock, amerikansk popmusikk, Bossa Nova og tradisjonell brasiliansk folkemusikk. Venturini er mannen bak store hits, som Todo Azul do mar, Espanhola, og Noites com sol.

www.flavioventurini.com.br
www.myspace.com/flavioventurini

Pianorquestra

PianOrquestra representerer en fascinerende tilnærmingsmåte til pianoet. Fem klassisk trente musikere spiller på tangentene, innsiden, bunnen og sidene på et rigget piano, og gjør bruk av fiskesnøre, flip-flops, pianohammere og diverse andre objekter i fremstillingen av musikk. Orkesteret høres ut som et sambaband, som et gamelan- eller et perkusjons-ensemble. De fem pianistene endrer sømløst funksjon og posisjon for å skape et instrument som uttrykker seg som én stemme.

Claudio Dauelsberg
Marina Spoladore
Gisele Sant’Ana
Masako Tanaka
Maíra Freitas

www.pianorquestra.com.br
www.myspace.com/pianorquestra

Latini

Claudio Latini er en veteran innen brasiliansk bossanova og pop. Mange har i de siste årene latt seg glede av duoprosjektet han har sammen med sin kone Cristina. Med bandet Latini er musikken tilpasset hans nye og mer jazzbaserte plate Receita para a vida. Claudio fikk bred radiopresentasjon som ”Ukens artist” i NRK P2 høsten 2007.
«Overraskende, musikalsk og med en stemme som står frem og tar ledelsen gjennom teknologisk lekenhet og brasiliansk rytmegrunn. Den stemmen tilhører Claudio Latini. Jeg vil bli svært overrasket hvis det kommer en bedre skive enn dette i Norge i år!» (I anmeldelse av Arne Berg NRK P2)

Claudio Latini: sang, gitar
Nils Einar Vinjor : gitar
Gerardo Orrego: bass
João Lobo: trommer
Celio de Carvalho: slagverk
Antonio Silveira: lyd, samples

Et sammarbeid mellom:

Produsenter: DACult, SAV & Du Store Verden!
Support:Brasil Pais Todos & Norsk kulturråd