Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 280/230 + avg

MIKE STERN BAND with special guest RICHARD BONA

MIKE STERN - guitar
BOB MALACH - sax
RICHARD BONA - el. bass, vocals
DAVE WECKL - drums

Supergitaristen Mike Stern
Mike Stern ble i sin tid rekruttert av selveste Miles Davies, og er følgelig en svært kritikerrost musiker. Han er en av de fremste gitaristene i sin generasjon og fire ganger nominert til Grammy, startet det hele i Blood, Sweat & Tears da han var 22 år gammel.

I New York City ble han rekruttert av Miles Davis og spilte en nøkkelrolle i hans comeback i 1981. I løpet av en 3-årsperiode med Miles Davis var han med på innspillingene av “Man With The Horn”, “Star People” og “We Want Miles”.
Fra 1983-84 turnerte han med Jaco Pastorius` Word Of Mind-band for så å returnere til Miles lineup for en turne nummer to som varte nesten et år.
I årene som fulgte spilte Mike Stern i forskjellige band og gjorde sin debut som leder i “Upside Downside” i 1986, og hans oppfølger “Time In Place” fikk gode mottagelser. Hans kritikerroste utgivelse i 1993, “Standards And Other Songs”, førte til at han ble valgt til Best Jazz Guitarist av leserne og kritikerne i magasinet Guitar Player.

Han fulgte opp med to hardtslående plater, 1994s “Is What It Is” og 1996s “Between The Lines” som begge ble nominert til Grammy. I 1997 spilte han inn “Give And Take”, and Stern mottok Orville W. Gibson Award for Best Jazz Guitarist det året.

2001s “Voices” var hans første forsøk på vokal-musikk, og han mottok en tredje Grammy-nominasjon for denne. Plata “Three Times”, hans tolvte utgivelse som leder, står som noe av det beste han har gjort i hans karriere. Med “Who Let The Cats Out” scoret han sin fjerde Grammy-nominasjon, og i 2008 fikk han enda en nominasjon for Best Contemporary Jazz Album med plata “Lifecycle”. Hans siste plate “Big Neighborhood” ble utgitt i 2009.
Første gang lager han turne sammen med Richard Bona og har med seg stjernemusikere, vi forventer super konsert på Cosmopolite!

www.mikestern.org
www.myspace.com/mikesternjazz
www.daveweckl.com
www.bonatology.com