Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 325/275 + avg

Seun Kuti & Egypt 80

Afrobeatens arveprins til Cosmopolite!

Fela Kuti var kongen av Afrobeat, med gruppa Egypt '80 som sitt musikalske hoff. Nå har sønnen Seun overtatt både tronen og hoffet. Seun Kuti begynte selv som backingvokalist i Egypt '80, bare ni år gammel. Det var på 1980-tallet, da pappa Fela spilte på den legendariske klubben The Shrine natt etter natt, og Lagos var Afrikas hotteste hovedstad. Da Fela Kuti døde i 1997, var Seun bare femten år. Likevel stod han allerede klar til å ta over mikrofonen.

Siden har han båret arven etter faren videre, med stor suksess. I motsetning til broren Femi, som helst vil stå helt på egne bein, trives Seun godt under byrden av sitt etternavn. Han har gjort farens mange hits til sine, men har samtidig gradvis begynt å ta med egne låter på repertoaret, og med det bevist at han er mer enn bare sønn av sin far.

Selv sier han "om noen mener jeg står i skyggen av Fela Kuti, så synes jeg det er et godt sted å være" og "at han har ingen problemer med å akseptere hvem han er"


Seun Kuti og hans 18-mannsband gjorde en knusende funky Norgesdebut på Oslo World Music Festival i 2007 og fikk strålende kritikk fra publikum. Siden har han utgitt sitt første album "Many Things".

www.myspace.com/seunkuti
www.youtube.com/watch?v=HOel9lf6UN0

Foto: Martin Meissonnier

DJ 99 - Guttorm Andreasen (Club Kwassa Kwassa) spiller varm og rytmisk afrikansk musikk før konserten!
www.dj99.no