Kroke

Kroke
Folk
Cosmopolite Scene
fredag 19. mars 2010
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
200/150,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Kroke

Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, men fikk drahjelp internasjonalt da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspilling av filmen ”Schindlers liste”. Det resulterte i spilleoppdrag verden rundt, og suksessen var et faktum.

Polske KROKE holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, men fikk drahjelp internasjonalt da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspilling av filmen ”Schindlers liste”. Det resulterte i spilleoppdrag verden rundt, og suksessen var et faktum.

Kroke var publikumsfavoritt da de spilte på Førde festivalen for første gang i 1998. De er også kjent fra samarbeid med Nigel Kennedy som de spilte inn plate sammen. "East Meets East", Nigel Kennedy and the Kroke Band i 2003.

Deres siste album " Out of Sight" ble utgitt i fjor. Kroke, som betyr Krakow på jiddisch, utveksler den klassisk klezmer med mer moderne sound. Live er de lindeskapelige, uttrykksfulle og karismatiske.
Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Kroke har spilt under Django festivalen på Cosmopolite for to år siden og vi er glade å ha dem tilbake!

Jerzy Bawoł - accordion
Tomasz Kukurba - viola
Tomasz Lato - double bass

Cooperation:
Tomasz Grochot - percussion

www.kroke.krakow.pl