Aldersgrense: 20
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 250/200 ink. avg

Haydamaky (Ukraina)

Kossak-Rock bandet HAYDAMAKY - Et velkjent ukrainsk band som byr på et kunstverk av tradisjonelle motiver med moderne musikalske tendenser.
Eller som en kritiker uttrykte det:
-- "Haydamaky-musikken er det Europa vi ennå ikke har blitt kjent med"

Bandets vokalist, Oleksandr Yarmola, definerer bandet slik:
-- "Vårt mål er å gjøre den moderne ukrainske kulturen trendy, kul, stilig, og ikke minst noe som kan adopteres inn i andre verdens kulturer. Det vi ønsker å oppnå for vårt unge Ukraina er den bredest mulige anerkjennelsen over hele verden."

Siden 2001 har bandet opptrådt under navnet HAYDAMAKY, men begynte allerede i begynnelsen av 90-tallet å turnere Europa rundt. Til forskjell fra andre populære ukrainske musikere og grupper, som stort sett har fulgt klisjéne av sovjetisk-inspirert musikk, eller de som bare klipper og limer fra Vesteuropeiske og amerikanske stjerner, viser HAYDAMAKY elementer av tradisjonell ukrainsk musikk påvirket av forskjellige kulturinnslag blandet med moderne musikalske stilarter.

Bandet har sin egen alternative identitet - en basis med rotfeste i Kossakenes kultur og et utpreget sosialt budskap. Bandets kulturelle betydning og sosiale posisjon har fått mye oppmerksomhet og dannet et sterkt fellesskap med Øst- og Sentral-Europas intellektuelle eliteartister som blant annet Emir Kusturica, Hubert Von Goisern og Jurij Andruchovic. HAYDAMAKY har satt den nye ukrainske trenden av "Kossak-Rock" på den europeiske musikkscenen.

HAYDAMAKYs musikk er, i tillegg til sine kulturhistoriske røtter, inspirert av etniske lyder fra forskjellige regioner i Ukraina, som Polissya, Bukovyna og Karpatene, komplementert av vibrasjonene fra Jamaicas reggae, irsk etno-punk-rock og varme lyder fra Balkan og Moldova. En blanding av tradisjonelle lyder med tung groove og en punkete rytme presenterer HAYDAMAKY sitt kulturelle budskap i den høyeste mulige grad.

Bandet ble etablert i en tid med verdensomspennende endringer og fremveksten av en ukrainsk nasjonal bevissthet. HAYDAMAKYs publikum har vokst fra tilfeldige forbipasserende i gatene i Berlin til folkemengder i tusentall på noen av verdens største musikk- og filmfestivaler som for eksempel Lowlands, Eurosonic, Mundial, Berlinale, Kustendorf, Sziget Festival og Przystanek Woodstock.

HAYDAMAKY er godt kjent i hele Europa. Deres konsertlandskap strekker seg fra Svartehavet til Norskehavet, og ønsker med sin musikk å flette tanker, sinn og idéer fra mennesker i hele verden sammen.
Vi kan med hånden på hjertet si at HAYDAMAKY er det eneste ukrainske bandet som turnerer Europa, og ikke bare opptrer der ukrainske samfunn finnes, men for all progressiv europeisk ungdom -- spesielt de som er elskere og tilhengere av en skikkelig "LIVE"-opplevelse.

I løpet av de siste årene har HAYDAMAKY opptrådt på mange kjente europeiske festivaler. Deres låter har blitt anerkjent og belønnet med gode plasseringer på ulike kjente hitlister i flere land. I løpet av sin første måned i salg var albumene "Ukraine Calling" og "Kobzar" blitt blant de beste albumene på World Music Chart Europe. Sangen "Za Nashov Stodolov" (fra albumet "Ukraine Calling") ble spilt på Charlie Gilletts "The Sound of the World" spilleliste på BBC Radio. En av de mest storslagne prestasjoner for HAYDAMAKY var prisen deres plateselskap EastBlock Music mottok på WOMEX 2006 for nominasjonen av Top Label Award Winner 2006 for "Ukraine Calling".

HAYDAMAKY er en gruppe individer hvis talent og kreativitet er med på å bringe en del av Ukraina til Europa og deler av Europa til Ukraina.

HAYDAMAKY arbeider nå med sitt femte album og et splitter nytt Kossak-Rock live show, med turné non-stop fra Kiev til Lisboa, fra Amsterdam til Ljubljana, med stadig flere opptredener ...

Ved instrumentene finner vi:
Oleksandr Yarmola - vokal, fløyte, bukhalo (Ukrainsk folketrommesett, basert på bastromme)
Ivan Leno - trekkspill, cymbaler, lire, vokal
Volodymyr Sherstyuk - bass, harpe
Eugeniu "Hajduk" Didyk - trompet
Oleksandr Dem'yanenko - gitar, domra (Ukrainsk firestrengers mandolin)
Sergij Borysenko - trommer, perkusjon
Oleksandr Charkin - trombone

www.haydamaky.com
www.myspace.com/haydamaky

Support:
Rakija

The band Rakija was formed in 2007 in Oslo, gradually becoming a musical collective with musicians from Serbia and Norway. They play traditional music from the Balkan region presented in fresh, modern arrangements, and incorporating elements from rock and classical music. They also keep adding their own songs to the repertoire.

Rakija has become a live act well known for its energy, musicality and broad appeal. The band has already played at many different venues in Oslo and Norway, inspiring people to dance their shirts off at Balkan parties, while moving other people to tears with acoustic performances. The band continues to grow as a musical unity, attracting many different types of audience.

www.rakijaband.com
www.myspace.com/rakijaband

Arrangør:
www.ruslan.no

Arrangementet er støttet av: