Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:30
Billetter: 250/200 + avg

Boban & Marko Markovic Orchestra

Boban & Marko Markovic Orchestra er et av de beste og fremste balkanske brassbandene vi finner i dag . Mange oppdaget dem da de medvirket på soundtracket til filmene Underground (1995) og Svart katt, hvit katt (1998) av Emir Kusturica.

Boban Markovic selv kalles trompetkongen på Balkan. Han er sigøyner fra byen Vladicin i Sør-Serbia, et område der det etter sigende er umulig å finne en sigøyner som ikke trakterer et blåseinstrument. Med i orkestret er også Bobans sønn Marko, allerede utpekt som trompetens arveprins.

Stemninga er frenetisk glad, burlesk og sentimental, lealaus og løssluppen. Boban Markovics Orkestar har en egen evne til å utfordre den tradisjonelle brassmusikken og skape sin egen stil, sterkt influert av gamle sigøynertradisjoner, men også med åpne ører til det meste av det som rører seg musikalsk på Balkan - og det er ikke lite!

Brass og gypsy-musikken fra Balkan har fått en voldsom popularitet på klubber og blitt en hit på festivaler, etter at djs og produsenter med tyske Shantel i spissen begynte å remixe låter av Boban Markovics musikk og andre storheter innen genren.

På Pepsi Sziget festival I Ungarn spilte Boban og co på “World-music stage” foran 15.000 tilskuere, noe som førte til at britiske Oasis som skulle spille samtidig, måtte utsette sin opptreden med en time, da INGEN ville forlate Bobans konsert og alle danset i ekstase!

Dette blir et skikkelig balkan party!

www.boban_i_marko.de
www.myspace.com/bobanimarko

DJ Prins Paulista & Dj Keti fra Balkan Beat Party, spiller før og etter konserten.

www.myspace.com/balkanbeatparty