Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 + avg

Trondheim Jazz Orchestra & Eirik Hegdal

”Wood & Water” av Eirik Hegdal, skrevet for Trondheim Jazzorkester er et mangfoldig verk som tar lytteren med fra lekne og rytmisk intrikate saksofoner via presise solistiske og kollektive lydmalerier, til gripende ballader med tekster av Siri Gjære. Albumet kom ut på mnj records i 2008.

Tekster: Siri Gjære og Rupert Brooke

Komposisjoner: Eirik Hegdal

Medvirkende musikere:
Siri Gjære – vokal
Eirik Hegdal – sax
Andre Roligheten – sax
Njål Ølnes – sax
Espen Reinertsen – sax
Erik Johannessen – trombone
Daniel Formo – keyboards
Petter Vågan – gitar
Ole Morten Vågan - bass
Tor Haugerud – trommer

Tone Åse - vokal
Ingrid Lode - vokal
Heidi Skjerve - vokal
Kirsti Huke -vokal
Live Maria Roggen - vokal
Anita Kaasbøll - vokal

Eirik Hegdal om prosjektet:
Ensemblet på denne plata består av musikere som jeg har jobbet med i mange ulike sammenhenger, og som jeg kjenner godt. Kreativt tenkende musikere med sterkt personlig uttrykk. Dette er rammen som dette verket bygger på, og som binder det sammen.

Verket har 24 satser, store og små, komponert og improvisert, med mål om å fremheve lekenheten i ensemblet. Komposisjonene er ofte rammer for kollektiv improvisasjon, gjerne i flere lag. Strukturer som både gir friksjon og harmoni. Andre komposisjoner er mer konkrete, men tar gjerne opp gjennomgående parametre fra friere strekk. Det finnes fellestrekk fra innspillingen "We are?" med nesten samme besetning, men målsetningen har vært å utforske andre aspekter ved samspillet.

Om Trondheim Jazz Orchestra:

Trondheim Jazz Orchestra (TJO) er ett av Europas mest spennende ensembleprosjekt innenfor det store jazzformatet. Orkesteret endrer besetning og kunstnerisk ledelse fra prosjekt til prosjekt og kan derfor by på et mangfold av produksjoner under samme paraply.

Foto: Colin Eick

De viktigste lederne og komponistene med størst antall produksjoner for orkesteret har til nå vært Erlend Skomsvoll og Eirik Hegdal.

Orkesteret har også gjort helnorske og flotte bestilingsverk og prosjekter med Terje Rypdal, Jon Balke, Eirik Hegdal, Maria Kannegaard Trio, Vigleik Storaas, Knut Kristiansen, Geir Lysne, Bendik Hofseth, Kobert , Per Zanussi, Kim Myhr, Elin Rosseland

Andre CD-utgivelser:
Live in Molde m/Chick Corea & Erlend Skomsvoll (mnj cd 001)
Tribute m/Vigleik Storaas (mnj cd 002)
Live in Oslo m/Maria Kannegaard Trio & Eirik Hegdal (mnj cd 003)
Wood and Water m/Eirik Hegdal (mnj cd 004)
What if? m/Erlend Skomsvoll (mnj cd005)
(uten tittel) m/Kobert (mnj cd007)
Stems and Cages m/Kim Myhr (mnj cd 008)

www.trondheimjazzorchestra.com

Konserten arrangeres i samarbeid med: