Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 250/200 + avg

Ron Carter ” The Golden Striker Trio”

Ron Carter – bass
Russell Malone - gitar
Mulgrew Miller - piano

Ron Carter regnes som en av jazzens mest originale, innflytelsesrike og hardt arbeidende bassister. Han har medvirket på utrolige 2 500 plater, og har spilt sammen med store navn som Gil Evans, B.B. King, James Brown, Stan Getz og Dexter Gordon. Fra 1963 til 1968 var han fast med i Miles Davis Quintet.

Ron Carter har mottatt en lang rekke med høythengende priser og utmerkelser, og er bl.a. æresprofessor ved Music Department of The City College of New York. Han har dessuten skrevet flere bøker, og har medvirket til filmmusikken til klassikere som ” 'Round Midnight”.


Ron Carter er født i 1937, og er stadig like aktiv som musiker. Denne våren legger han ut på turné i Europa, der konserten på Cosmopolite blir eneste stoppested i Norge. Han stiller denne gang med sin Ron Carter Trio, der Russell Malone spiller gitar og Mulgrew Miller trakterer piano.


Russell Malone har bl.a. spilt med Jimmy Smith, Harry Connick jr. og Diana Krall, og har også sine egne, kritikeroste grupper. Det samme gjelder Mulgrew Miller, som ellers har samarbeidet med størrelser som Betty Carter, Joe Lovano og Woody Shaw. Carter, Malone og Miller spilte inn albumet ”The Golden Striker” i 2003.


Alle med den minste snev av interesse for jazz – og moderne musikk overhodet – bør kort sagt kjenne sin besøkelsestid. Skaff deg billetter til konserten på Cosmopolite 1. april alt nå!

www.roncarter.net/officialSite
http://www.youtube.com/watch