Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:23:00
Billetter: 300/300 ink. avg

World Beats: Thione Seck & Raam Daan Band

Opprinnelig griot fra wolof folkegruppe, Thione seck startet veldig ung sin musikk karriere som solo sanger i familiekor med instrumentet XALAM. Han begynte med å komponert flere låter i ren tradisjonell folkemusikk hvor han tar opp kvinneforhold og problemstillinger i samfunnet. Hans stemme var av unik karakter slik at ORQUESTRA BAOBAB daværende største musikkensemblet i Senegal i 70 tallet rekrutterte ham. THIONE kom seg godt i gruppen og starter for først gang sin karriere som vokalist i det ensemblet. Thione tilpasset seg fort med gruppens kubanske stil og videreførte noen av sin egne tradisjonelle wolof sanger i orquestra.

Thione forlot Orquestra Boabab i 1979 og opprettet samme år sitt eget band RAAM DAAN. Han har vært invitert som vokalist i en kompilasjon CD med AFRICANDO i albumet AFRICAN ALL STARS MANDALI med låten SEY.

Det ble først et album ORIENTATION som imponerte verdensmusikk elskere med en eksperimental komponering av tradisjonell senegalesisk musikk i indisk og arabisk noter, blandet med intense sabar drevet rytmer. Orientation var en suksess og ble nominert for BBC Radio World Music album for år 2006.

Blant noen album med internasjonal gjennombrudd kan vi nevne XV Anniversary Live! Og Daaly.

Thiona kontribuerte "Laye M'Boup," a tribute to the late Orchestra Baobab leader, i The Music In My Head låtspor.

Thione komponerte også singelalbumet "Entends-tu le monde?" for den italiansk australianske sangerinnen Tina Arena' fra seventh studio album 7 vies.

Siste album i 2010 DIAGA har fått et gjennombrudd i hele afrika og det blir første gang Thione kommer til Norge med MARIA CHANTAL og ABY NDOUR. Den nye talentfull vokalisten WALY SECK er med i gruppen.

Norsk Senegalesiske kvinnegruppe inviterer til Sabar dansekveld etter konserten. Det er lurt å ta et forberedelsekurs: Nybegynner, litt øvet, øvet

Support: Waly Seck

Konserten arrangeres i samarbeid med Cosmopolite scene