Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 170/170 + avg

LONEY DEAR

"Første gang jeg så Loney Dear var på by:Larm i Trondheim i 2007. De som kjenner by:Larm-publikummet vet at å se denne type konserter der ofte kan være en selsom opplevelse siden bransjefolk ofte er konsertbortskjemte og mer opptatt av å drikke øl og skravle enn å gi full oppmerksomhet til artisten. To låter ut i konserten var derimot i dette tilfellet en fullsatt sal musestille og alle hadde gitt opp bransjehoringa for en stakket stund. Jeg var selv overbevist om at Loney Dear var mitt nye favorittband.

Denne evne til å trollbinde et publikum er kanskje det mest fantastiske med Loney Dear, eller Emil Svanängen som han egentlig heter. Noen år senere, sist han var i Oslo, på Parkteatret kom en kamerat av meg inn i salen halvveis ut i konserten. Uten å ha noe kjennskap til artisten fra før var følelsen, slik han beskrev det, av å komme inn i rommet nesten religiøs, som å tre inn i en katedral.
Loney Dear live er som dere skjønner en nydelig opplevelse.

Nå er han ute med en ny plate kalt ”Hall Music”. Jeg kan av personlig erfaring slå fast at den er fantastisk å høre på mens man ligger i fosterstilling etter tre dager på skandalefylla. Selvfølgelig er den også bra til andre formål. Aftenposten ga den en sekser, og dro frem sammenligninger som Bon Iver, Sigur Rós og Ryan Adams. Jeg vet ikke helt om jeg er enig i sammenligningene, han er for meg noe helt særeget, men jeg er helt enig i konklusjonen. Loney Dear er på mange måter en stor, god klem i musikalsk form. Musikken ”varmer i hjerteroten” som min 85år gamle bestemor burde ha sagt. Nå som høstmørket siger ned over oss er det eneste vi trenger varme klær, PG Tips og Loney Dear." - Kjetil Sandlund

www.loneydear.com

MySpace

Vimeo

Facebook