Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:30
Konsertstart:20:00
Billetter: 150/150 + avg

Looptroop Rockers

At den svenske rapgruppa Looptroop Rockers fronter politiske holdninger er neppe ukjent for de fleste. Frontet av den legendariske rapperen Promoe (Government Music, White Man's Burden m. fl.) har gruppa vært toneangivende innen svensk hip hop i over to tiår med sine samfunnskritiske tekster over fete beats. De har samarbeidet med et utall artister fra Cunninglynguists og Timbuktu til Adam Tensta, og lar sjelden anledningen gå fra seg til å kombinere intellektuelle skills med sitt udiskutable musikktalent. Når ICAN Norge: Kampanjen for et forbud mot atomvåpen nå arrangerer sitt første kulturevent på Cosmopolite i Oslo, var derfor Looptroop Rockers et selvskrevent førstevalg som headlinere.

I tiden før bling og grillz begynte å blende ungdommen, var hip hop og consciousness to sider av samme mynt. Looptroop har tatt vare på denne tradisjonen, og runder av en kveld som setter fokus på en av de mest overveldende truslene i dagens verdenssamfunn, nemlig bruk og produksjon av atomvåpen. Ikke bare så verden det mest grusomme enkeltangrep på sivilbefolkning ved utgangen av andre verdenskrig da amerikanerne trengte å vise styrke. Tilstedeværelsen av atomvåpen er også med på å bidra til politisk uro og legitimerer maktmisbruk og overtramp av typen vi så i Irak i 2002 - en hendelse som bidro til blant annet det velkjente Promoe- og Gatas Parlament-samarbeidet Anti-Amerikansk Dans (feat. danske Per Vers).

Kveldens arrangement i regi av iCAN starter med en paneldebatt over temaet Totalforbud mot atomvåpen, og starter presis kl. 20:00. Etterfulgt av debatten byr DJ Don Martin og Fred Fades på klassisk Goodshit Radio, før Looptroop inntar scenen på Cosmopolite, som nå har fått permanente lokaler i Kulturslottet Soria Moria på Torshov. De albumaktuelle svenskene stiller med både gamle hits og nye godbiter fra nyslippet Professional Dreamers på denne kvelden som blir en premiere på Norgesturnéen i april.

Kvelden avsluttes i god stil med Soul Base, en nyoppstartet produsent/DJ-duo som lager og spiller musikk med inspirasjon og utgangspunkt i varmen i soul-musikk. Stilen er vid, men soul ligger i bunnen av alt. Duoen har mange prosjekter på gang, deriblant produksjoner for Admiral P, Nos & Sisi, Carina Istre, Zawadi, Dizzet, Son of Light +++, ikke minst Soul Bases egen skive og klubbkonsept. Music is the love, soul is the foundation.

NB! De første 50 er med i trekningen av to billetter til Tornado's Vinnie Paz and Ill Bill (Heavy Metal Kings)-konsert tirsdag 3 mai!

Vi sees!