Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 250/200 + avg

Natacha Atlas - Frankofoni Dager

Natacha Atlas er en belgiskfødt sanger, som er kjent for sin blanding av arabisk musikk og vestlig elektronika. Musikken hennes inneholder klare tradisjonelle elementer, som ofte fargelegges ytterligere med innslag av bl.a. drum’n’bass og reggae. Selv kaller hun det gjerne “moderne folkemusikk”.

Mange norske musikkfans husker med stor glede Natacha Atlas som den karismatiske frontfiguren i Transglobal Underground. Dette britiske bandet blandet med betydelig suksess nord-afrikanske og arabiske inspirasjonskilder med elektronika og vestlig dansemusikk. Atlas fikk flere store hits med Transglobal Underground i løpet av 1990-tallet, og rakk også å markere seg som vokalist med Jah Wobbles Invaders Of The Heart.

Natacha Atlas kom med sitt første soloalbum alt i 1995, og ga i fjor ut sin åttende CD under eget navn. Dette albumet het “Mounqaliba”, og var bl.a. inspirert av diktene til den indiske poeten Rabindranath Tagor. Her er hennes viktigste samarbeidspartner den britisk-egyptiske fiolinisten og produsenten Samy Bishai.

En fin introduksjon til karrieren hennes er ellers “The Best Of Natacha Atlas” fra 2005, der alle sporene var nøye håndplukket av henne selv. Hun har blitt kalt “en av vår tids sterkeste, mest spennende og tilgjengelige artister”, og leverer gjerne rene fyrverkerier av noen opptredener.

Konserten er en del av Frankofoni-dagene på Cosmopolite i mars.

www.myspace.com/natachaatlasofficial