Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 130/80 + avg

Steinar Raknes Quartet

Steinar Raknes – kontrabass
John Pål Inderberg – baryton sax
Erlend Slettevold – piano
Håkon Mjåset Johansen– trommer

Steinar Raknes startet dette bandet som sitt solo-prosjekt i 2007, og gav ut den kritikerroste debut-CDen "Tangos, ballads & more" i november 2008. Repertoaret består hovedsaklig av bassistens egne låter, i tillegg til norske folkemelodier og latinamerikansk musikk som tango og bossa nova. Musikken er varm, melodisk og energisk.
Bandet består av fire musiker med sterk egenart både som solister og som ensemblemusikere. Dette er vakker og stemningsfull musikk!


Steinar Raknes (1975-) er en av Norges fremste jazzbassister og låtskrivere. Han har en sterk tone og en eksplosiv spillestil og blir ofte sammenlignet med den legendariske bassisten og komponisten Charles Mingus. Raknes er kjent fra samspillet med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester og har vært viktig i utviklingen av norsk jazz de siste 10 årene, bl.a. gjennom bandene Urban Connection (spellemannsprisen 2001), Ola Kvernberg Trio og The Core. Bassisten avsluttet sine studier ved jazzlinja i Trondheim i 1999, og underviste der fra 1999 til 2006. Bassisten har spilt på alle de fremtredene jazzfestivalene i Europa, på konserthus og jazzklubber på alle kontinenter og er medvirkende på et stort antall CD-produksjoner. Raknes har samarbeidet med bl.a. Michael Brecker, Chick Corea, Per ”Texas” Johanson og Bobby McFerrin.
www.steinarraknes.com

Erlend Slettevoll (1981-) Etter å ha fulllført sine studier på Jazzlinja I Trondheim NTNU i 2005 har den fremragende pianiasten bodd i Oslo og jobbet som freelance jazzmusiker. Som fast medlem i flere av Norges mest aktive og fremtredende jazzgrupper har han drevet utstrakt turnévirksomhet i USA, Asia og Europa bl.a med bandet The Core. De siset fem årene har han jobbet med flere internasjonalt kjente artister, og har medvirket på mere enn 20 CD innspillinger, derav “Spellemannsprisen” med Petter Wettre John Pål Inderberg (1950) er en allsidig saxofonist med sans for et spontant musikalsk uttrykk. Han kombinerer mange stiluttrykk bl.a. i samarbeid med norske og amerikanske jazzmusikere. Hans sopran- og barytonsaxofon kan høres på en lang rekke plateinnstillinger. To ytterpunkter blant Inderbergs medmusikere kan være Lee Konitz og Henning Sommero. Ved siden av sin utøvende virksomhet, underviser Inderberg ved jazzlinja i Trondheim, NTNU.
www.inderberg.com

Håkon Mjåset Johansen (1975)-) er en en av landets mest etterspurte og anerkjente trommeslagere. Han er utdannet ved ved jazzlinja i Trondheim, NTNU, der han og medstudenter etablerte trioen Urban Connection ( Årets unge jazzmusikere 1998, spellemannsprisen 2001) og kvartetten Come Shine. Han er kjent fra Trondheim Jazzorkester og samarbeidet med Chick Corea, og spiller trommer i bandene Motif, Håvard Wiik Trio, Solid og Maryland.
www.steinarraknes.com


Etter konserten vil det bli mulighet til å danse tango til langt på kveld.
DJ og god tradisjonell tango vil følge konserten. Gå ikke glipp at denne vakre konserten og en hyggelig argentisnk milonga.