Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 250/200 + avg

Richard Bona & Danmarks Radio Big Band

Richard Bona er opprinnelig fra Kamerun, og kommer fra en musikalsk familie. Han flyttet til Europa mot slutten av 1980-tallet, der han utviklet spillestilen sin ytterligere i bl.a. Frankrike og Tyskland. Siden 1995 har han hatt base i New York, hvor han har spilt med store navn som Michael and Randy Brecker, Mike Stern og Steve Gadd. Han ga ut sitt første soloalbum, “Scenes from My Life” i 1999.

Bona har også spilt i Jaco Pastorius’ Big Band, og har vært musikalsk leder for bandet til legendariske Harry Belafonte. Nå kommer den talentfulle og svært anerkjente musikeren til Cosmopolite, der han skal spille sammen med DR Big Band. Dette orkesteret ble stiftet av Danmarks Radio i 1964, og har bl.a. opptrådt sammen med storheter som Miles Davis og Dizzy Gillespie.

I Danmark spilte Bona og DR Big Band i februar i år, noe som fikk anmelderen i Politiken til å skrive følgende: “Ideen om at parre Richard Bona med det skarpt spillende og i disse år meget ambitiøse DR Big Band er derfor indlysende god (…) Bona var lige så mellow, cool og rar, som han plejer at være - og lige så virtuost velspillende på sin specialbyggede femstrengsbas, der lidt ligner en økologisk udgave af en Fender Telecaster”.

Varemerket til Richard Bona er jazz med afrikanske rytmer og sang. Konserten vil bestå av en blanding av hans egne komposisjoner og musikk Bona selv har latt seg inspirere av.

.

www.bonatology.com
www.dr.dk/Koncerthuset/dr-ensembler/dr-big-bandet