Bombino

Bombino
Blues
Cosmopolite Scene
fredag 26. april 2013
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bombino

Omara "Bombino" Moctarin kommer igjen til Oslo i løpet av hans verdensomspennende turné i 2013 med utgivelsen av det nye albumet - "NOMAD", produsert av Dan Auerbach (The Black Keys).

Selv om gitaristen Bombino fra Niger bare er drøyt 30 år gammel, er han allerede for en kultfigur å regne innen ørkenblues. Han har også en sentral rolle i dokumentaren Agadez – The Music and the Rebellion, som for tiden går sin seiersgang på filmfestivaler.

Bombino, som egentlig heter Omara Moctar, ble født i Niger, på Saharas grense, i 1980. 13 år gammel fikk han en gitar av onkelen. Unggutten kunne ikke betale for egne leksjoner, men oppholdt seg stadig ved den lokale musikkskolen for å observere musikerne og ta til seg lærdom myntet på andre. Resultatet ble en helt unik og delikat spillestil, med transeframkallende repetitive partier brutt opp av sublime soloer.

I dag, etter å ha vært en svært populær lokal trubadur i mange år, opplever den enigmatiske Bombino et internsjonalt gjennombrudd. Hans siste album, magiske Agadez, har fått strålende kritikker og solgt over all forventning. Utrolig nok skal han være enda bedre i konsertformat. «Hypnotisk» er et ord som går igjen. Han ble introdusert til norsk publikum for første gang på Oslo World Music Festival i 2011.

Denne gangen kommer han med nytt album produesert av Black Keys & Dan Auerbach registrert i hans Easy Eye Studio i Nashville.