Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 + avg

Italian Surf Academy Barbarella & friends

cinema concert

Barbarella er en science-fiction film fra 1968 regissert av den nylig avdøde franske regissøren, manusforfatteren og produsenten Roger Vadim. Filmen ble inspirert av Jean-Claude Forests tegneserie med samme navn, og er en fransk-italiensk co-produksjon gjennomført av Dino De Laurentiis. Handlingen er sentrert rundt den vakre heltinnen Barbarella (Jane Fonda) og hennes utalllige eventyr lagt til i en fjern fremtid, ca. år 40.000.
ITALIAN SURF ACADEMY er en italiensk trio av improvisasjonsmusikere helt utenom det vanlige som her gjentolker Barbarellas heftige sound fra 60- og 70-tallet.

Italian Surf Academy er:

  • Marco Cappelli – guitar
  • Luca Lo Bianco – bass
  • Francesco Cusa – drums
  • VJ Andrea "Lapsus" Pennisi – visuals

Gitarist Marco Cappelli er opprinnelig fra Napoli men har bodd og virket i New York i en årrekke. I hans prosjekt ITALIAN SURF ACADEMY gjentolkes den musikalske arven fra 60- og 70-tallets B-filmer, der Cappelli har utviklet en ”downtown sound” gjennom samarbeid med viktige navn i New Yorks musikkmiljø, som John Zorn, Marc Ribot, Elliott Sharp, Anthony Coleman og Adam Rudolph.

Cappelli har med seg trommeslager og komponist Francesco Cusa fra Catania, en av de mest ettertraktede jazzmusikere på samtidsjazzscenen; kontrabassist Luca Lo Bianco fra Palermo, blant de fremste samtidsjazzmusikerne fra Sicilia; og den fransk-italienske musikeren og videokunstneren Andrea “Lapsus” Pennisi.