Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/200 + avg

Releasekonsert Scheen Jazzorkester

Scheen jazzorkester er et profesjonelt 13-manns jazzensemble med base i Skien. Nå debuterer bandet på Oslo-scenen med liveversjonen av sin første CD-produksjon. Bandets pianist Rune Klakegg står for musikken, mens Torgeir Rebolledo Pedersens fritt assosierende dikt kommenterer og avsporer den musikalske framdriften. Verket inneholder alt fra små ertende dialoger til kaotiske masseopptrinn; hornmusikken går en usikker fremtid i møte, en denaturert fransk vals sjangler forbi, og det hele ender med at helten rir inn i solnedgangen, baklengs. Det er både frijazz, pene akkorder, lydforming og westernmusikk å høre i dette timelange verket, som gir solistene i bandet mye spillerom.

Torgeir Rebolledo Pedersen var en av de originale Stuntpoetene. Han har gitt ut mange diktsamlinger, og jobbet med forskjellige sceniske uttrykk fra dukketeater til opera. Han er også en karismatisk formidler av egne tekster.

Rune Klakegg har vært jazzpianist og komponist siden slutten av 70-tallet. Hans siste egne CD, «Romantic Notions» med Rune Klakegg trio, kom ut våren 2012.

Besetningen i Scheen Jazzorkester er to trompeter, tre tromboner, 4 treblåsere (inkl. saxer, fløyte, klarinett og bassklarinett), gitar, piano, bass og trommer. Blant medlemmene er trommeslageren Audun Kleive, saxofonist/fløytist Guttorm Guttormsen og trompetisten Thomas Johansson. Scheen Jazzorkester har fått status som Sørnorsk jazzsenters regionale store jazzensemble, og er også støttet av Telemark fylkeskommune. NOPA har vært med på å finansiere komposisjonen. For mer info om bandet: se www.scheenjazzorkester.no.