Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 300/250 + avg

ZappaUnion 2013

rock, alternative, jazz

Musikeren, komponisten, gitaristen, sangeren og plateprodusenten Frank Zappa gav ut mer enn 60 album før han gikk bort i 1993. Han regnes som en av de viktigste innovatørene innen den moderne musikken. Hans musikk bærer preg av alt fra rock, klassisk, jazz, elektro, avant-garde, R&B og blues for å nevne noen få. ZappaUnion 2013 vil hedre Frank Zappa med Banned From Utopia og The Grandmothers of Invention som begge består av musikere som spilte med Zappa på 60, 70 og 80 tallet.

Dere vil også få oppleve de norske fantastiske tributebandene Dead Dino Storage og ZappaTime.

The Grandmothers of Invention (US) (kl. 22:00)
The Grandmothers of Invention er tilbake i Norge og denne gang på ZappaUnion festivalen. The Grandmothers of Invention har holdt det gående siden 2003 og spilt konserter til fullsatte saler. Man vet alltid att man får en opplevelse fylt med kvalitet, presisjon, humor og galskap når man drar til en Grandmothers konsert. The Grandmothers of Inventions besetning har forandret seg med tiden og nå består bandet av den eksentriske Napoleon Murphy Brock som er den fødte underholder. Hans karisma og scenenærvær er som den var på midten av 70 tallet når han var med Zappa. På keyboard finner vi Don Preston som er den originale keyboardisten til The Mothers Of Invention. Han var med i The Mothers frå 1966-69 og spilte sammen med Zappa flere ganger i løpet av 70 åra. For øvrig finner vi Christopher Garcia på trommer som har blitt opplært av Ruth Underwood, Max Kutner på gitar og vokal og Dave Johnsen på bass.
Dette vil bli et fantastisk energisk show hvor Zappas musikk fra 60 og 70 tallet står i fokus.

The Grandmothersof Invention består av:
Napoleon Murphy Brock – vokal og saksofon
Don Preston – keyboard, synthesizer, electronic, magi og vokal
Christopher Garcia – trommer, perkusjon, marimba og vokal
Max Kutner – gitar og vokal
Dave Johnsen – bass

Zappatime (NO) (kl.20:00)

Zappatime kan defineres som et forholdsvis ungt band med en solid og erfaren besetningen, hvor alle musikerne har lang musikkerfaring (20 til 45 år). Og det er vel nettopp erfaring og en genuin interesse for musikk som er bakgrunnen til bandets opprinnelse.
Etter å ha spilt i mange forskjellige band i utallige år, var ønsket om å gjøre noe mer spesielt en viktig drivkraft for starte noe nytt sammen.
I tillegg til å spille i en rekke band, har flere av bandmedlemmene erfaringer fra musikaloppsetninger. Kanskje det er nettopp smaken på billedlig musikk som har gitt bandet lyst på å spille for et genuint musikkinteressert publikum
Zappatime tilnærmer seg derfor musikken med stor respekt for originalversjonene og med den nødvendige musikalske ydmykhet, selv om
enkeltelementer kan ha spor av personlig tolkning.

Jørn Skau Ellingsen – vokal
Signe Åsgard – vokal
Harald Hjelde – gitar, vokal
Hans Chr Gabrielsen – trommer
Terje Østhagen – bass
Rune Andersen – keyboard
Tor Godal – saksofon, klarinett
Ellen Kathrine Trelease Eriksen – perkusjon

I tillegg kommer Aagot.no med sin Zappa inspirerte kunst og skulle dere ønske CD og LP plater av Zappa så vil dere også kunne finne det her på festivalen.

Arrangøres av ZappaUnion i samarbeid med Cosmopolite Scene.

Pris:

300,- en dag,
250,- medlem/student
500,- festivalpass begge dager (Kjøpes her)
+ bill.avg.