Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 300/250 + avg

ZappaUnion 2013

rock, alternative, jazz

Musikeren, komponisten, gitaristen, sangeren og plateprodusenten Frank Zappa gav ut mer enn 60 album før han gikk bort i 1993. Han regnes som en av de viktigste innovatørene innen den moderne musikken. Hans musikk bærer preg av alt fra rock, klassisk, jazz, elektro, avant-garde, R&B og blues for å nevne noen få. ZappaUnion 2013 vil hedre Frank Zappa med Banned From Utopia og The Grandmothers of Invention som begge består av musikere som spilte med Zappa på 60, 70 og 80 tallet.

Dere vil også få oppleve de norske fantastiske tributebandene Dead Dino Storage og ZappaTime.

Banned From Utopia (US) (kl. 22:00)
Banned From Utopia ble dannet i 1994 av Zappas tidligere band medlemmer. De holdt flere konserter og hadde CD og DVD utgivelser frem til 2000. Nå er de tilbake og for første gang i Norge. Fansen vil få oppleve Zappas fantastiske musikk spilt av de som gjorde det sammen med han på 70 og 80 tallet i tillegg til en gitarist og trommeslager med røtter dypt i Zappas musikk. Konserten i år er et resultat av samarbeidet med Robert Martin som oppstod ved fjorårets festival hvor han spilte sammen med det norske bandet Dead Dino Storage.
I år vil dere igjen få oppleve Roberts fantastiske stemme og hans musikalske multitalent og Ray White som vi alle kjenner fra “City Of Tiny Lites” og “Illinois Enema Bandit”, Ed Mann som startet hos Zappa da han satte sammen det legendariske “Sheik Yerbouti Bandet”, veteranen Tom Fowler som spilte bass på den første Zappa konserten I Norge på Kalvøya 1973, Albert Quon Wing tenorsaksofonisten fra storbandet i 1988, den fantastiske trommeslageren Morgan Ågren som spilte for Zappa i Stockholm i 88 og Mike Miller som har spilt sammen med utallige av Zappas tidligere band medlemmer. Hva mer kan vi si enn att det er bare å glede seg!

Robert Martin – vokal, keyboard, saksofon, valthorn
Ray White – vokal, gitar
Ed Mann – perkusjon
Tom Fowler – bass
Albert Quon Wing – tenorsaksofon, fløyte
Morgan Ågren – trommer
Mike Miller – gitar

Dead Dino Storage (NO) (kl. 20:00)
Dead Dino Storage startet i 1996 og spilte låter av progrock band som King Crimson, Yes og Gentle Giant. I 1998 tok Dead Dino Storage utfordringen med å spille Frank Zappas musikk. Dette gjorde de med stor suksess og etter hvert ble Zappa temaet Dead Dino Storage konsentrerte seg om. Bandet fremfører musikken til Zappa med stor lidenskap, seriøsitet, humor og presisjon.
I 2012 dro de til Bad Doberan for å spille på Zappanalen, med selveste Robert Martin som gjestemusiker. Og det ble en stor suksess. Robert Martin sa at han likte å spille med Dead Dino Storage og at han gjerne ville gjøre det igjen. Dette gjorde han og vi fikk et formidabelt show med Dead Dino og Robert Martin på fjorårets ZappaUnion.

Kjetil Laumann – Vokal
Jarle Storløkken – Gitar
Bjørge Verbaan – Keyboard
Petter Vangstein – Bass
Christian Clasén – Trommer
Ola Lindh – Perkusjon
Morten Barrikmo – Saksofon
André Roligheten – Saksofon
Klaus Holm – Saksofon

I tillegg kommerAagot.no med sin Zappa inspirerte kunst og skulle dere ønske CD og LP plater av Zappa så vil dere også kunne finne det her på festivalen.

Arrangøres av ZappaUnion i samarbeid med Cosmopolite Scene.

Pris:

300,- en dag,
250,- medlem/student
500,- festivalpass begge dager (Kjøpes her)
+ bill.avg.