Aldersgrense: 18
Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:00
Billetter: 300/250 + avg

One World Festival - AVLYST

Kjøpte billetter refunderes på utsalgssted.

Magasinet Visjon og Drammen Sacred Music Festival presenterer One World Festival: En dagsfestiaval der musikere og artister fra ulike spirituelle og musikalske tradisjoner møtes! I samarbeid med Cosmopolite ønsker vi å gjøre dette til en årlig festival. Internasjonale artister møter norske og lokale musikere, gjerne med bakgrunn fra ulike verdenshjørner og livssynstradisjoner.

Knut Reiersrud og Masha Vahdat

Mahsa Vahdat og Knut Reiersrud framfører dikt av de persiske mystikerene Rumi (13.årh) og Hafez (14.årh).

Reiersrud bygger opp et lydlandskap basert på elektroniske elementer fra sin elektriske gitar. I denne atmosfæren bruker han akkustisk gitar som et akkompagnerende sentrum for Mahsas sang. Mahsa benytter også daf (persisk håndtromme) på noen av sangene. Tekstene er om sannhet, ulike aspekter av kjærligheten og lengselen etter forening med den elskede, som i persisk tradisjon ofte fortolkes som Gud.

Mahsa Vahdat er Irans mest sjelfulle kvinnelige stemme i vår tid.

 Som soloartist og sammen med søsteren Marjan Vahdat har hun greid å utvikle en karriere og utgi fire bemerkelsesverdig gode album, til tross for at den islamske republikken i Iran siden 1979 har opprettholdt et forbud mot kvinnelige sangere.

Det kunstneriske grunnlaget for Mahsa er den tradisjonelle, persiske klassiske vokalkunst som hun har lært gjennom studier med klassiske mestere og ved Universitetet i Teheran. Hun har utviklet denne stilen på en personlig måte og brukt den i samarbeid med musikere fra mange land som representerer en stor stilbredde.

Blant de Mahsa har samarbeidet med er Knut Reiersrud (norsk artist og guitarist), Sarah Jane Morris (soul og blues artist fra UK), Mighty Sam McClain (Soul og blues-artist fra USA), Atabak Elyasi (komponist og arranger fra Iran), Tord Gustavsen (jazzpianist på den tyske labelen ECM), SKRUK (norsk elitekor).

Mahsa og hennes søster Marjan har gjennom det siste tiåret deltatt i en lang rekke konserter i mange europeiske land og i USA, Canada og flere asiatiske land.

Siden 2007 har Mahsa Vahdat vært ambassadør for Freemuse, en uavhengig, internasjonal organisasjon som kjemper for musikeres, komponisters og artisters ytringsfrihet. I 2010 ble hun tildelt Freemuse årlige pris.

Knut Reiersrud (1961) er en anerkjent, norsk gitarist. Han har spilt 6 000 konserter, bidratt på mer enn 300 plater, hvorav 17 i sitt eget navn. Mellom alt dette har han lært seg å mestre 10 forskjellige strengeinstrumenter. Det kan gjøre det vanskelig når du skal forklare hvilken type gitarist han er. Knut er en mann som reiser rundt med åtte gitarer fordi de har blitt stemt forskjellig i forhold til hvor musikken kommer fra, noe som viser hans personlighet og allsidighet.

Reiersruds unike talent skinner igjennom hans allsidighet. På en uforklarlig måte skaper han en aura rundt det han spiller, med et tydelig personlig uttrykk, enten han spiller afrikansk, indisk, norsk eller amerikansk folkemusikk, han dveler jamrende, danser som en katt virtuost over strengene, eller rett og slett spiller direkte kraftfullt og støyende. Det kan noen ganger høres som om han «føder» notene der og da, kanskje som et resultat av at han aldri bruker plekter fordi han ønsker å kjenne nærheten til strengene. Når han spiller virker det som han finner essensen i musikken og viser en fundamental forståelse av opprinnelse og originalitet, noe som kan skyldes hans umettelige nysgjerrighet og beundringsverdige åpenhet. På den annen side kan han også være forbausende konvensjonell, som når han hevder at moderne blues består av gode og mindre gode kopier av de store mestrene.

One Prayer Project

Et musikalsk prosjekt med bidragsytere fra spirituelle og musikalske tradisjoner fra hele verden – der bønner fra forskjelllige deler av verden står sentralt. En sammenhengende musikalsk komposisjon på 40 minnutter. Felles for alle bønnene er at de oppfordrer og inspirerer til økt toleranse, respekt, balanse, samarbeid og fred.

One Prayer har ingen kommersiell baktanke, men er et forsøk på å samle mennesker med forskjellig utgangspunkt til en felles forståelse av hva som forener oss.

Internasjonale musikere fra One Prayer-prosjektet kommer til One World på Cosmopolite! (Artister TBA)

Billetter snart i salg!