Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 270/220 + avg

Tango Kapital

Tango

Kveldens konsert inneholder et program med tekster og musikk som er aktuelle i dag.
Tangoen var opprinnelig de fattiges dans og musikk i Buenos Aires. Fra 1880-tallet utviklet den seg senere til også å inneholde sang, ofte med tekster om lengsler, sensualitet og det som har med selve livet å gjøre.
Tangoen kom til Paris på 1920-tallet og Berlin i 1930-årene selv om paven den gang forsøkte å forby den.

I kveld vil publikum få høre flere tango-låter i nye arrangement av Poing og Maja S.K. Ratkje. Sosialistisk kor vil fremføre Vømmøls «Tango Kapital» som fortsatt er høyst aktuell i en tid hvor det er kapitalen som danser tango og lar de fattige betale og kaster land ut i økonomiske kriser.
På repertoaret står også tekster av Bertolt Brecht med musikk av Kurt Weill og Hanns Eisler. I tillegg blir det sanger av Alf Prøysen, Arnljot Eggen og Rudolf Nielsen med musikk av bl.a. Finn Ludt og Bjarne Amdahl, samt korarrangementer av Lars Klevstrand, John Persen, Trond Lindheim, kveldens dirigent Per Arne Olsen og Rolf-Erik Nystrøm fra Poing.

«Tango Kapital» kan ha flere betydninger. Også som kulturell og musikalsk kapital, representert ved Maja S.K. Ratkje og Poing. Med sitt inngående kjennskap til, og utøving av, samtidsmusikk gir de mange av låtene en ny musikalsk drakt i høyst originale arrangementer og med impulser fra eksperimentell musikk og improvisasjon. Sammen med Sosialistisk kor i Oslo og dirigent Per Arne Olsen fremfører de et variert utvalg av sanger og musikk i tangoens ånd som politiske kommentarer til vår tid. Publikum kan glede seg til en underholdende og utfordrende konsert!