Barnegeniene som ble legendariske jazzmusikere møtes på Cosmopolite

Dennis Chambers på trommer
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Barnegeniene som ble legendariske jazzmusikere møtes på Cosmopolite

Lørdag 2. april møtes de to barnegeniene Victor Wooten og Dennis Chambers på Cosmopolite scene. Chambers spiller igjen torsdag 5. mai med Mike Stern – en av verdens største gitarister.

Hva er det som gjør at to og fire år gamle smårollinger begynner å spille musikk helt av seg selv?

En av verdens beste nålevende trommeslagere, Dennis Chambers, begynte å tromme som fireåring, og da han akkurat hadde rukket å begynne på skolen, spilte han sine første konserter i Baltimore city. Bassisten Victor Wooten, slår Chambers debutalder, da han hevder å bare ha vært to år gammel da han begynte å spille musikk for første gang. Wooten er den yngste av fem brødre, og hans eldre bror Regi, var læreren hans på bassgitar fra treårsalderen. Som femåring fremførte han med familiebandet, og da han kun var seks år gammel åpnet han og søsknene showene til soullegenden Curtis Mayfield, på turne rundt omkring i Amerika.

I dag er det selvlærte barnegeniet Dennis Chambers æresdoktor på det prestisjefulle Berklee College of Music, og er av mange anerkjent som verdens beste trommeslager! Chambers har blitt godt kjent blant trommeslagere for sin enestående teknikk og hurtighet, og da aller mest for sine raske hender og «triplets» på basstrommen.

Victor Wooten er i dag berømt for sin tekniske virtuositet, som har sikret ham fem Grammy-priser og kåring av Rolling Stones Magazine som en av de ti beste bassistene gjennom tidene. Det er altså ikke noe krav å ha gått på musikkakademi for å nå helt til toppen som jazzmusiker i dag!

Sammen med el-gitarist Dean Brown og saksofonist Bob Franceschini møtes de to barnegeniene lørdag 2.april «Groove Warriors» og spiller løssluppen jazzfusion i verdensklasse. Bandet kommer rett fra Amerika for å begynne sin Europaturne – dette er deres første konsert.

Bestill billetter til konserten her.

Dennis Chambers returnerer til Cosmopolite for å spille sammen med el-gitaristen Mike Stern, torsdag 5. mai. Sammen med dem på scenen står også Bill Evans (saksofon og piano) og Gary Grainger (elbass).

Bestill billetter til konserten her.