Nu Genea

Nu Genea
Oslo World
torsdag 3. november 2022
Dørene åpner 20:30
Konsert starter 21:30
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Nu Genea

Sofistikert napolitansk funk-eksplosjon 

Nu Genea er hjertebarnet til musikerne og dj-ene Massimo Di Lena og Lucio Aquilina. De samler ekkoene av all musikken som har preget hjembyen Napoli i de siste hundre årene, og omdanner dem til en gledessprutende og groovy feiring av kulturelle møter. I miksen finner vi disco, funk, boogie, elektronika, dub og folk. 

Etter suksessen med albumet “The Tony Allen Experiments” fra 2015, hvor de samarbeidet med trommelegenden Tony Allen, slapp de “Nuova Napoli” på sitt eget selskap NG Records i 2018. Det var en retrofuturistisk produksjonstriumf og et kjærlighetsbrev til hjembyen, fylt av vintage-synther, lekker perkusjon, en pottetett rytmeseksjon, blåsere og napolitansk sang. 

Albumet ble rost opp i skyene og ble en kultbestselger, blant annet i Italia og Frankrike. I etterkant turnerte de over hele verden med sin utvidete bandbesetning, fra Australia til Brasil til Paris til Moskva. 

Di Lena og Aquilina er musikknerder drevet av noe større. Musikken deres handler på mange måter om forelskelse, både i det å lage album og det å samle på dem. De er kjent for eklektiske og særpregede DJ-sett, og de er også medkuratorer av Napoli Segreta, en serie med samleplater som graver fram skjulte skatter fra 70- og 80-tallet i Napoli. De har besøkt Oslo og Jaeger som DJer før, men denne gangen tar de med seg hele bandet sitt. Både hodet, hjertet og hoftene kommer til å settes i sving denne kvelden.