Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

MOTIF

OLE MORTEN VÅGAN - Bass
ATLE NYMO - saksofon
MATHIAS EICK - Trompet
HÅVARD WIIK - Piano
HÅKON MJÅSET JOHANSEN - trommer
-
Ole Morten Vågan er en av norske musikeres favorittbassister og bidrar med drivende bass-spill i et utall ensembler og konstellasjoner. MOTIF er Vågans band, med Vågans komposisjoner, og med fire av Vågans beste kollegaer er kvintetten en sikker livevinner. I fjor sommer imponerte MOTIF stort under Moldejazz, og med sitt tredje album straks klart står Belleville for tur.
MOTIF ble startet høsten 1999, og de har siden jobbet utrettelig med å skape sitt eget utrykk. Eget materiale har fra starten av vært viktig for musikerne, noe som bl.a. resulterte i at Vågan mottok NOPA`s komponistpris under Moldejazz 2000. Inspirasjonskildene favner vidt, i tillegg til en sterk forståelse for improvisasjon og jazz, hentes det elementer bl.a. fra popmusikk og andre ikke så kommersielle musikkformer som friimpro/avantgarde og europeisk kunstmusikk a la Ligeti og John Cage. Blandingen av komponert musikk og lange improviserte strekk er det som danner ryggraden i ensemblet, blandet med en solid dose energi og trøkk!
Bandmedlemmene møttes da de studerte på jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim, og alle jobber nå aktivt som freelance-musikere i Norge og verden forøvrig. Siden starten har MOTIF opptrådt på en rekke norske og utenlandske festivaler og klubber, bl.a. på Copenhagen Jazzfestival 2001, hvor de ble kåret til Young Nordic Jazz Comets. Motif avleverte også strålende konserter i smeltehytta på Kongsbergjazz i 2003 og 2005. Bandet kom i april 2004 med sitt første album, på AIM records, til strålende kritikker.
Andrealbumet, 'Expansion', ble utgitt på AIM records oktober 2005. I kjølvannet av dette fulgte lansering og turné i Asia (Japan, Kina og Vietnam) i desember 2005. Musikerne i Motif er av våre mest aktive, og spiller bl.a. i/med Jaga Jazzist, Bugge Wesseltoft’s NCOJ, Come Shine, Urban Connection, Maria Kannegaard Trio, Pooka, Motorpsycho, Mum; Trondheim Jazzorkester, i tillegg til å ha opptrådt med storheter som John Scofield, Chick Corea, Pat Metheny m. flere.