Ingebrigt Håker Flaten: (Exit) Knarr

Knarr
Jazz
Oslo Jazzfestival
onsdag 17. august 2022
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/248,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Ingebrigt Håker Flaten: (Exit) Knarr

Bandet KNARR ble til etter at Ingebrigt Håker Flaten i 2019 fikk den store æren av å skrive det prestisjefylte ‘tingingsverket’ for Vossa Jazz 2020. Musikken ble endelig framført for første gang på Vossa Jazz 26. september 2021 i forbindelse med utgivelsen av albumet på ODIN Records, og nå kan vi endelig presentere dette verket på Oslo Jazzfestival.

En knarr er den typen skip som ble bygget i Skandinavia rundt året 1000 og ble brukt til å seile verden rundt – akkurat som Ingebrigt Håker Flaten reiste verden rundt, drevet av sine musikalske eventyr. (Exit) Knarr er en hyllest til de forskjellige stedene han besøkte, hvor hver sang fanger ånden i byer som Austin, Trondheim og Amsterdam.

(Exit) Knarr kom sammen etter at pandemien tvang Håker Flaten til å flytte tilbake til hjemlandet. Et oppdrag fra Vossa Jazzfestival skapte en mulighet til å samle en gruppe fantastiske skandinaviske musikere han lenge hadde ønsket å jobbe med.

(Exit) Knarr trekker fra bassistens omfattende bakgrunn på tvers av ulike sjangere og tradisjoner bygget opp gjennom en lang karriere, og en finner like mye spor av jazz og avantgarde som fra verdensmusikk og psykedelisk rock.