Oslo Pride: Frida Marida med «The ReLOVution»

Frida Marida
Pop
World
Cosmopolite Scene
fredag 24. juni 2022
Dørene åpner 17:00
Konsert starter 18:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
245 / 145,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Oslo Pride: Frida Marida med «The ReLOVution»

Frida Maridas tale til fremtiden: «The ReLOVution»

«Det blir ingen revolusjon uten kjærlighet» sies det om showet til Frida Marida, som er hennes største produksjon så langt, og så mye mye mer enn bare et dragshow.

Frida betyr «spesiell» og Marida betyr «syk» på arabisk, og er alteregoet som reddet libaneseren Hani Assaf fra depresjon, identitetsproblematikk, selvhat og kroppspress.

– Hun ble født ut av smerte. Jeg pleier å kalle henne min superhelt, for hun reddet meg virkelig, forteller Assaf.

I showet synger Drag-queenen på arabisk, fransk, engelsk og enda flere språk i en vestlig stil med en midtøstensk vri. På grunn av dette har Frida Marida blitt et symbol for minoriteter i Norge. Sangnumrene inviterer til diskusjon med publikum, og salen blir presentert med temaer og spørsmål som de må ta stilling til.

Frida Marida er en stemme for minoritetene i drag-miljøet, og en sterk representant når 50 år med frihet for homofile skal feires i Norge. «The ReLOVution» bruker revolusjonssanger som en referanse for å vise hvordan fremtiden kan bli hvis vi handler nå! Showet handler også i stor grad om kampene i LGBTQIA+-bevegelsen som ennå ikke er vunnet. Målet med forestillingen er å vekke publikum. Frida Marida ønsker at vi alle skal gripe vårt ansvar for hvordan vi kan utøve menneskerettigheter.

«The ReLOVution» er Frida Maridas tale til fremtiden, med et show fremført på ti språk, med åtte musikere og fem dansere.

 

Samarbeidspartnere: Cloudberry Multimedia, Karmaklubb*, Cosmopolite, Oslo Pride.