Vieux Farka Touré

Vieux Farka Touré
Jazz
Ørkenblues
Cosmopolite Scene | Oslo Jazzfestival
torsdag 15. august 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
340/270 ink. avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Vieux Farka Touré

Den 15. august har publikum muligheten til å oppleve den rike ørkenblues-arven fra Mali med den fantastiske gitaristen Vieux Farka Touré – på høyden av sin karriere!

For alle som er fans av trioen Kruangbin, som blander mange internasjonale stiler med psykedelika, soul, dub og rock eller tuareg-legendene Tinariwen – så er dette høstens konsert.

Den maliske gitaristen Vieux Farka Touré har begitt seg ut på en musikalsk reise, og endt opp ved selve opprinnelsen med albumet Les Racines, som betyr «Røttene». Touré omfavner med albumet arven fra sin far Ali Farka Touré, og den tradisjonelle songhai-musikken fra nord-Mali som Touré senior har gjort verdenskjent.

«En utsøkt tilbakekomst til den maliske kilden… et album som plasserer Mali som en musikalsk kraftstasjon i det internasjonale søkelyset. Fremragende!» - The Guardian

«Fylt til randen av kjærlighet» - OkayAfrica

Albumet representerer en sirkel-historie også med tanke på valg av plateselskap, da World Circuit, som Les Racines er spilt inn på, er plateselskapet Ali Farka Touré spilte inn på fra 1988 og til slutten av sin karriere.

«Det er viktig for meg og det maliske folket at vi holder kontakten med våre røtter og vår historie» har Vieux uttalt i anledning utgivelsen av Les Racines.

Om Vieuxs liveopptreden med Les Racines i Pheonix, USA: «Fantastisk rask og presis riffing, ekspressive noter spilt på både akustisk og elektrisk gitar som han fremviste med et imponerende fingerspill». – antiMusic

Siden sist Vieux Farka Touré var på Cosmopolite, i 2016, har han også gitt ut albumet Ali med den texanske trioen Khruangbin. Ali er en hyllest til Ali Farka Touré, og låtene er nytolkninger av noen av Touré seniors best mottatte låter.

Elton John var raskt ute med å spille musikken på hans show «Rocket Hour» og uttalte:

«Dette er et av årets album. Det er fantastisk – hele albumet. Vær så snill og gå ut og kjøp det, det er bare fantastisk musikk.»

 

Line up:

Vieux Farka Toure – gitar og vokal
Adama Kone – trommer og calabash

Ousmane Dagno - ngoni 
Marshall Henry – bass

Konserten er en del av Oslo Jazzfestival

Oslo Jazzfestival